Bostads- väljaren

Trädgårdskvarteret

I hjärtat av bebyggelsen ligger två kvarter med stadsradhus kring gröna gårdar. Radhusen är exklusivt utformade i två plan. I entréplan är det högt i tak och här återfinns stora sociala ytor. Ovanvåningen rymmer det mer privata sovrumsavdelningen och högst upp finns generösa takterrasser. Gränsen mellan inne och ute försvinner genom kombinationen av generösa glaspartier, en bottenvåning med oömma material och en ombonad och privat utemiljö. De två trädgårdskvarteren riktar sig främst till dig som vill bo i Beddingestrand året om.

Radhusens utformning är noga genomtänkt för att skapa ett högkvalitativt boende. Ett boende som fungerar både som åretruntbostad för familjen som det stora semesterhuset.

Bostäderna

I radhusen om 120 kvadratmeter finns en stor entréhall med plats för allt från barnvagnar till cykel. Från hallen nås bottenplanets badrum där det finns möjlighet till badkar. Vidare in i bostaden nås den stora sociala delen med stora partier ut mot den privata innergården. I köket finns en stor köksö som inrymmer häll med inbyggd fläkt, vask och diskmaskin. Detta möjliggör att hela väggen bakom köksön kan inrymma högskåp med plats för mycket förvaring. Som tillval går det även att göra en kaffestation med pocketdörrar. Bakom två högskåpsdörrar gömmer sig ingången till tvättstuga och teknik på ett vackert sätt

I radhusen finns ett generöst ovanplan om 60 kvadratmeter som i grundutförandet består av allrum, badrum och tre sovrum varav det ena är ett master bedroom med walk-in-closet. På detta plan finns möjligheten att välja till bostadens tredje badrum som ett en-suite till master bedroom samt möjligheten att allrummet blir ett fjärde sovrum.

Från plan två fortsätter trappan upp till den privata takterrassen. Här finns möjlighet att inreda med utekök, pergola, solloungse m.m.

I respektive trädgårdskvarter kommer hörnradhusen inrymma en trerumslägenhet på respektive plan om 67-75 kvadratmeter. Marklägenheten får en generös uteplats och lägenheten på plan två kommer utöver balkong även få en privat takterrass. Dessa hörnlägenheter följer radhusens utformning med en köksö som inrymmer höll med fläkt, vask och diskmaskin.

Planlösningar

Nedan syns exempel på planlösningar, för komplett information om planlösning och samtliga planlösningar för respektive bostad vänligen kolla på bostadsväljaren eller ladda ner planlösningsbroschyr för kvarteret nedan.

Information

Bostäderna i Trädgårdskvarteret är främst för de som vill bo året runt i Strandbyn alternativt ett mer eget sommarboende. Detta kommer också speglas i stadgarna i bostadsrättsföreningen för Trädgårdskvarteren, det vill säga att uthyrning av bostad i andra hand är något som ska godkännas av styrelsen i föreningen separat.

Trädgårdskvarteren kommer att byggas i sandwichelement av betong i en varm ton med en matrisgjutning på utsidan av en kvarsittande brädform. Bottenplanet kommer att få utanpåliggande ribbor i trä för att skapa en mjukhet.

Bjälklaget mellan bottenplan och ovanplan kommer göras i betong och likaså alla bostadskiljande väggar. Detta kommer att säkerställa en gedigen produkt när det kommer till upplevd kvalitét samt ljud. Varje bostad kommer att ha sin egen frånluftsvärmepanna för individuell inställning av värmen i huset. El och vatten kommer att mätas samt faktureras individuellt för varje bostad. Bostäderna kommer att utföras med vattenburen golvvärme och bottenplan. Ovanplan kommer att värmas upp med radiatorer samt att komfortgolvvärme kommer att finnas i badrum.

Radhusen kommer att levereras med uteplatserna iordningsställda med stensättning på både framsida och baksida. Runt den privata trädgården kommer det inramande staketet samt förråd att vara färdigställda också. Takterrassen kommer att vara färdigställd med trall samt räcke.

Tillval

För att göra det interiöra lika tilltalande som det exteriöra och knyta ihop det med den fantastiska natur som omringar dessa bostäder har vi tagit fram tre olika interiörlines som hjälper till att göra upplevelsen av att bo i Beddinge Beach komplett. Strändernas sanddynor och behagliga färger, talldungarnas grönska och omslutande effekt och naturmaterialens lugn och enkelhet är det som vi inspirerats av. Oavsett vilken line man väljer plockar man på olika sätt in en del av den kringliggande naturens färger och material och det ger en genomarbetad helhet som sedan är lätt att göra till sitt hem.

I enlighet med de tre linesen finns också tre fulla möbelpaket att köpa till sin nya bostad för att skapa en fulländad interiör som dessutom då levereras helt inflyttningsklar. Detta gäller bostäderna i projektet upp till 55 kvm. För bostäder över 55 kvm erbjuder vi möjligheten att Caroline Bengtsson, som tagit fram inredningslinsen, kan hjälpa er att skapa er personliga prägel utifrån era önskemål.

För de som hellre känner att de vill göra egna val är tillvalslistan lång och möjligheterna stora till att skapa något unikt. Det kommer att finnas möjlighet att skapa en helt egen karaktär så om det är något romantisk, rustikt eller industriellt som önskas.

Beddinge Beach

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Det blir en ny stadsdel med små och stora lägenheter, radhus och kedjehus, generösa takvåningar och smarta studiolägenheter.

Bebyggelsen är uppdelad i fyra kvarter med skilda typologier; Ängshusen, de två Trädgårdskvarteren och Strandkvarteret.

Byggnaderna står tätt och är nätta till måtten, lite som i gårdagens fiskesamhällen. Mellan husen slingar sig smala stråk och strädder, från Beddinge strandväg i söder och vidare ut i jordbrukslandskapet i norr.

Natur, fritid, och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats för både semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och landsbygd.

Strandbyn får en tydlig koppling till Granhyddan och Rotundan. Rotundan kommer få ett nytt liv som ett gemensamt aktivitets- och rekreationshus för de boende i stadsdelen

Bostäderna kommer ha en stark koppling till omkringliggande natur genom sina fasader i grånande trä.

Läs mer om Strandbyn och övergripande om projektet

Bostadsväljare

Dokument

Intresseanmälan


Tack för din anmälan!