Bostads- väljaren

Ängshusen

Längst upp i Strandbyn ligger de tre Ängshusen. Granne med golfbanan och med vackra vyer både mot havet i söder och slätterna i norr. Ängshusen består av eleganta bostäder i varierande storlekar från 35 kvadratmeter till 101 kvadratmeter med generösa takhöjder upp till 5 meter. Ängshusen fördelas på tre våningar samt penthousevåning, med balkonger som löper runt hela huset.

Bostäderna passar både dig som söker ett heltidsboende utöver det vanliga eller ett deltidsboende för härliga sommarveckor! Byggnaderna ligger på gränsen mellan strandsamhället vid havet och landsbygden med sina fält och åkrar. Spännande arkitektur med delvis förskjutna våningsplan skapar flera bostäder med imponerande takhöjder på upp till 5 m.

Generösa fönsterytor, terrasser med oslagbara vyer ut mot hav och slätt samt kvalitativa materialval skapar ett boende i en klass för sig!

Bostäderna

På bottenplan ligger fem lägenheter i respektive Ängshus med en takhöjd på 5 meter i den sociala delen av bostaden. Dessa lägenheter erbjuder en entresolvåning ovanför badrum och sovrum. Stora höga glaspartier ut mot den privata trädgårdstäppan. Dessa lägenheter varierar i storlek från tvåor på 54 kvadratmeter till treor om 101 kvadratmeter

På plan 2 och 3 ligger sex lägenheter per våningsplan med varierande storlek; studios om 35 kvm, tvåor om 46 kvm och treor om 75 kvm, i bostäderna som är om 45 och 35 kvm går det att välja till skjutdörrar in till sovrummen om man så önskar. Balkongerna sträcker sig längs fasaden och varje lägenhet får en större del av balkongen med ett djup på 2,4 meter vilket möjliggör en trevlig möblering för sommarlivet.

På vindsplanet inryms fyra unika penthouse, lägenheterna kommer ha en individuell utformning. Två tvåor om 51 kvm samt två treor om 98 kvm. Treorna har möjlighet att utföras som en fyra. Lägenheterna kommer ha en generös takhöjd om nästan tre meter och med balkong som löper utanför hela lägenheten. På två ställen kommer dessutom balkongen vara 2,4 meter djup för de större lägenheterna vilket kommer skapa möjlighet för en härlig utemiljö.

En av de två större lägenheterna ligger vänd mot norr samt väster och den andra vänd mot söder samt öster. Härligt stor och öppen social yta kommer skapa en magisk lägenhet

Planlösningar

Nedan syns exempel på planlösningar, för komplett information om planlösning och samtliga planlösningar för respektive bostad vänligen kolla på bostadsväljaren eller ladda ner planlösningsbroschyr för kvarteret nedan.

3 rok - 94 m²

3-4 rok - 103 m²

3 rok - 75 m²

2 rok - 54 m²

2 rok - 46 m²

2 rok - 53 m²

1 rok - 35 m²

Information

Bostäderna i Ängshusen är utformade för att både vara bostäder för åretruntboende samt fungera som ett deltidsboende. Detta kommer också speglas i stadgarna i bostadsrättsföreningen för Ängshusen, det vill säga att uthyrning av bostad i andra hand kommer att vara tillåtet men maximalt 10 veckor per år. Andrahandsuthyrning utöver detta måste godkännas separat av föreningen.

Änghusen kommer att byggas i sandwichelement av betong i en varm ton med en slät formsida utåt. Balkongen kommer att sträcka sig runt hela huskroppen och räcket kommer att kläs in med liggande träpanel till 900 mm över golv samt med ett horisontellt räcke ovanpå. Detta för att skapa en privat känsla när man sitter ute, utan att begränsa utsikten från insidan. Vindsplanet kommer att kläs in med plåt.

Bjälklaget kommer göras i betong och likaså alla bostadskiljande väggar. Detta kommer att säkerställa en gedigen produkt när det kommer till upplevd kvalitét samt ljud.

Varje huskropp kommer att ha sin egna värmeanläggning och varje bostad kommer att ha ett individuellt lägenhetsaggregat för ventilation. El, värme kall- och varmvatten kommer att mätas samt faktureras individuellt för varje bostad. Golvvärme kommer att utföras i bottenplan medan resterande plan får konvektorer och radiatorer.

Tillval

För att göra det interiöra lika tilltalande som det exteriöra och knyta ihop det med den fantastiska natur som omringar dessa bostäder har vi tagit fram tre olika interiörlines som hjälper till att göra upplevelsen av att bo i Beddinge Beach komplett. Strändernas sanddynor och behagliga färger, talldungarnas grönska och omslutande effekt och naturmaterialens lugn och enkelhet är det som vi inspirerats av. Oavsett vilken line man väljer plockar man på olika sätt in en del av den kringliggande naturens färger och material och det ger en genomarbetad helhet som sedan är lätt att göra till sitt hem.

I enlighet med de tre linesen finns också tre fulla möbelpaket att köpa till sin nya bostad för att skapa en fulländad interiör som dessutom då levereras helt inflyttningsklar. Detta gäller bostäderna i projektet upp till 55 kvm. För bostäder över 55 kvm erbjuder vi möjligheten att Caroline Bengtsson, som tagit fram inredningslinsen, kan hjälpa er att skapa er personliga prägel utifrån era önskemål.

För de som hellre känner att de vill göra egna val är tillvalslistan lång och möjligheterna stora till att skapa något unikt. Det kommer att finnas möjlighet att skapa en helt egen karaktär så om det är något romantisk, rustikt eller industriellt som önskas.

Beddinge Beach

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Det blir en ny stadsdel med små och stora lägenheter, radhus och kedjehus, generösa takvåningar och smarta studiolägenheter.

Bebyggelsen är uppdelad i fyra kvarter med skilda typologier; Ängshusen, de två Trädgårdskvarteren och Strandkvarteret.

Byggnaderna står tätt och är nätta till måtten, lite som i gårdagens fiskesamhällen. Mellan husen slingar sig smala stråk och strädder, från Beddinge strandväg i söder och vidare ut i jordbrukslandskapet i norr.

Natur, fritid, och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats för både semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och landsbygd.

Strandbyn får en tydlig koppling till Granhyddan och Rotundan. Rotundan kommer få ett nytt liv som ett gemensamt aktivitets- och rekreationshus för de boende i stadsdelen

Bostäderna kommer ha en stark koppling till omkringliggande natur genom sina fasader i grånande trä.

Läs mer om Strandbyn och övergripande om projektet

Bostadsväljare

Dokument

Intresseanmälan


Tack för din anmälan!