Bostads- väljaren
bostadshus bredvid golfbana och grönområde
Bostads- väljaren

Strandbyn

Doft av tall, närhet till vågor som rullar in mot en kritvit sandstrand…

Tänk dig ett eget getaway, med närhet till stranden på den skånska solkusten och med golfklubben och den skånska slätten som närmsta granne. Ett område där naturen är ständigt närvarande mellan tallar och sand och en kringmiljö som blir ett eget litet paradis. Inte långt från stranden grabbar du tag handduken, hoppar in i dina flip-flops och på några minuter kastar du dig i böljan den blå!

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Det blir en ny del av Beddingestrand med små och stora lägenheter, radhus och kedjehus, generösa takvåningar och smarta studiolägenheter.

Beddingestrand på den skånska sydkusten är det gamla fiskeläget som kraftigt vuxit i popularitet, mycket på grund av sitt natursköna läge och sin gemytliga stämning. Med anor från 1874 har den gamla byn på senare år gått från kolonistugor och sommarboenden till att skifta karaktär till en modern tätort med flertalet permanentboende.

Här utvecklar We Construction i samarbete med Granhyddan och arkitektkontoret Kjellander Sjöberg ett exceptionellt bostadsområde. Vår gemensamma strävan är att skapa ett innovativt koncept som stärker attraktiviteten och identiteten i Beddingestrand. Detta ämnar vi att göra genom ett bostadsområde som väl harmonierar med den unika omgivningen och det moderna badortslivet. Helt enkelt ett livsstilsboende med hög kvalitét för det moderna badortslivet oavsett vad du som kund söker.

I Strandbyn kommer nu en varierad och småskalig bebyggelse växa fram med en stor variation i storlekar för att kunna passa alla behov. Allt från de som bor i Beddingestrand året om till de som söker ett semester-getaway när tillfälle ges. Området kommer ha en stark koppling till omgivande natur av strand och tallar.

I den klassiska Rotundan skapas kvadrat för återkoppling, relax och kreativitet för de boende i området. Det vilar ett tydligt lugn i kvarteret som fint flätas samman och där inspirationen också får bo och ta plats. Andas in, andas ut. Du drömmer, vi förverkligar.

Försäljning av Etapp 2 av Ängshusen är igång!

Anmäl ditt intresse redan idag här!

Bostäderna

Bebyggelsen är uppdelad i tre kvarter med skilda typologier; de tre Ängshusen, de två Trädgårdskvarteren och Strandkvarteret.

De olika kvarteren planeras med stor variation på boendestorlek och boendebehov. Lyxiga beachbun- galows med takterrass, funktionella och smarta studios, etagelägenheter med öppet i två plan, moderna radhus i två plan med en privat innergård och en egen takterrass, privata takvåningar med fönster i flera väderstreck och stor terrass. Ett område med utsikt ner mot havet likväl som över slätten i norr med kyrktorn som reser sig i horisonten.

Byggnaderna är nätta till måtten, lite som i gårdagens fiskesamhällen. Mellan husen slingar sig smala stråk och strädder, från Beddinge strandväg i söder och vidare ut i jordbrukslandskapet i norr. Bostä- derna kommer ha en stark koppling till omkringliggande natur genom sina fasader i grånande trä, stenfasader och puts.

Natur, fritid och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats för både semester och åretruntboende och varför inte en kombina- tion där vardagen delas mellan stad och landsbygd.

Strandbyn får en tydlig koppling till Granhyddan och Rotundan. Rotundan kommer få ett nytt liv som ett gemensamt aktivitets- och rekreationshus för de boende i stadsdelen.

Bostäderna kommer att utvecklas med tydliga designlinjer interiört med möjlighet att i vissa lägenheter köpa bostaden färdiginredd i enlighet med vald designlinje. Fasader i trä kommer att kombineras med generösa glaspartier och naturnära materialval på insidan.

Strandkvarteret består av tre smala huskroppar med gavlarna mot Beddinge strandväg. Mellan husen ligger privata lummiga trädgårdar och små gångstigar in i området. I husen finns miniradhus och små smarta lägenheter med stora takterrasser.

Trädgårdskvarteren är det mittersta delen av området. Hår pågår nu en omprojektering av bostäderna.

Längst upp i norr på tomten står de tre Ängshusen och blickar ut över träden mot stranden. Eller varför inte över det vackra åkerlandskapet i norr. Ängshusen fördelas på tre våningar samt vindsvåning, med balkonger längs fasaden. Samtliga lägenheter är hörnlägenheter med utsikt i två väderstreck.

radhus med etage lägenhet och en glasskiosk på första plan

Strandkvarteret

Mot Beddinge strandväg ligger tre huskroppar med små effektiva bungalows med egna trädgårdar eller takterrasser i sydväst. Mellan husen ligger privata lummiga trädgårdar och små gångstigar så att man lätt kan promenera ner mot stranden från den egna bostaden.

I Strandkvarteret kommer det finnas möjlighet att köpa bostaden komplett inredd enligt tre olika designlinjer. Föreningens stadgar kommer också tillåta en större andel uthyrning och genom Rotundan kommer det erbjudas att uthyrning administreras med allt från städning till sänglin- nen.

Till Strandkvarteret
bostadshus bredvid golfbana och grönområde

Ängshusen

Längst upp i Strandbyn ligger de tre Ängshusen. Granne med golfbanan och med vackra vyer både mot havet i söder och slätterna i norr. Ängshusen består av eleganta bostäder i varierande storlekar från 35 kvadratmeter till 101 kvadrat- meter med generösa takhöjder upp till 5 meter. Ängshusen fördelas på tre våningar samt vindsvåning, med balkonger längs fasaden.

Bostäderna passar både dig som söker ett heltidsboende utöver det vanliga eller ett deltidsboende för härliga som- marveckor! Byggnaderna ligger på gränsen mellan strand- samhället vid havet och landsbygden med sina fält och åkrar.

Till Ängshusen
poolområde mellan radhus

Trädgårdskvarteren

Trädgårdskvarteren är det mittersta delen av området. Här pågår nu en omprojektering av bostäderna.

drönarvy över bostadsområdet

Beddinge Resort - En del av framtidens boende

De historiska vindslagen från Rotundan lever vidare, då den nu omformas och blir navet för ett rikt serviceutbud som knyter samman de olika kvarteren. Detta ger ett boende med extra allt på Skånes solkust!

Uppnå den riktiga semesterkänslan hemma genom att ta del av den klassiska Rotundans serviceutbud. Här planeras för bl.a. lounge, bastu, festlokal/samlingslokal, övernattningsrum, träningsmöjligheter och inte minst utomhuspool med solbäddar.

Som boende i någon av föreningarna så har du givetvis möjlighet att nyttja allt vad premiumaccessen har att erbjuda. Bokning av övernattningsrum, festlokal, spa kommer att skötas genom ett elektroniskt system som de boende i området har tillgång till.

För de boende i området kommer det att erbjudas möjlighet att genom Beddinge Resort förmedla uthyrningen av sin bostad om så önskas. Allt för att det ska bli så smidigt som möjligt för dig!

De olika bostadsrättsföreningarna kommer att teckna avtal för att få möjlighet att nyttja de olika servicefunktionerna och för att säkerställa underhållet av anläggningen. Kostnaden för Rotundan kommer att utgöras av ett obligatoriskt tillägg per månad för respektive bostad. För bokning av bland annat övernattningsrum kommer en ytterligare en kostnad att tillkomma per natt.

Till beddingeresort.se

Inredningslinjer

För att göra det interiöra lika tilltalande som det exteriöra och knyta ihop det med den fantastiska natur som omringar dessa bostäder har vi tagit fram tre olika interiörlines som hjälper till att göra upplevelsen av att bo i Beddinge Beach komplett. Strändernas sanddynor och behagliga färger, talldungarnas grönska och omslutande effekt och naturmaterialens lugn och enkelhet är det som vi inspirerats av. Oavsett vilken line man väljer plockar man på olika sätt in en del av den kringliggande naturens färger och material och det ger en genomarbetad helhet som sedan är lätt att göra till sitt hem.

I enlighet med de tre linesen finns också tre fulla möbelpaket att köpa till sin nya bostad för att skapa en fulländad interiör som dessutom då levereras helt inflyttningsklar. Detta gäller bostäderna i projektet upp till 55 kvm. För bostäder över 55 kvm erbjuder vi möjligheten att Caroline Bengtsson, som tagit fram inredningslinsen, kan hjälpa er att skapa er personliga prägel utifrån era önskemål.

För de som hellre känner att de vill göra egna val är tillvalslistan lång och möjligheterna stora till att skapa något unikt. Det kommer att finnas möjlighet att skapa en helt egen karaktär så om det är något romantisk, rustikt eller industriellt som önskas.

För detta projekt kommer vi också ta fram möjlighet till en hög nivå av uppkoppling i hemmet. Med funktioner på att från belysning, till skalskydd, till larm, till trygghet, till ljud, till förbrukning m.m. Detta för att det ska finnas en möjlighet att lätt genom en mobil applikation få information om sin bostad.

Tidplan

Detaljplanen för området har vunnit laga kraft och arbetet med att utveckla området går nu framåt i hög takt.

Under hösten 2021 har en systemhandling och förstudie gjorts i samarbete med Kjellander Sjöberg som är på en detaljerad nivå. Under november och december månad har ett flertal utredningar att göra; konstruktivt, ur installationssynpunkt, brandsynpunkt, dagvatten m.m. Denna fas går nu in i sittslutskede.

Säljstart för projektet kommer att ske i slutet av januari 2022.

Arbetena på plats är planerade att påbörjas i april-maj 2022 med infrastruktur i området och med en tilltänkt inflyttning för etapp 1 med start under sommaren 2023 med inflyttning fram till årsskiftet 2023/2024.

I etapp 1 kommer det att ingå Strandkvarteret, ett trädgårdskvarter och ett av Änghusen.

Etapp 2 kommer att bestå av ett Trädgårdskvarter samt två Ängshus. Försäljningen till etapp 2 kommer att påbörjas när etapp 1 nått sina säljmål och tanken är att produktionen av projektet ska vara kontinuerligt med en inflyttning för etapp 2 från årsskiftet 2023/2024.

Beddingestrand

Beddingestrand är ett gammalt fiskeläge som alltmer har blivit en växande tätort genom sitt natursköna läge och gemytliga stämning.

Byn har gamla anor och lite kuriosa är att 1874 sköljdes mycket av den gamla byn bort ut i haven till följd av en stor storm. Varpå endast åtta hus klarade sig. I modern tid har Beddingestrand varit ett sommarstugeområde som alltmer ändrar karaktär till modern tätort med fler permanentboende.

Runt husknuten finns flera vackra naturskyddade grönområden. Ca 250 meter bort finns milslång sandstrand med badbrygga. Vägg i vägg ligger Beddinge Golfklubb (18 hål) som är Sveriges sydligaste golfbana som även ska komplettera sin verksamhet med padelbannor. I samhället finns även tennisbanor och minigolf för den aktive.

På orten finns ett flertal restauranger och livsmedelsbutiker. De flesta restauranger har sommaröppet då byn är mer välbesökt, men det finns även de som är öppna året runt. I Beddingestrand planeras byggnation av en ny förskola med skolklasser F-3 att påbörjas under 2022 med plats för drygt 100 barn. Låg- och mellanstadieskola ligger i närliggande Smygehamn. Till Beddingestrand tar du dig med regionbuss från Trelleborg-Skateholm- Ystad. Här finns fin cykelbana till både Trelleborg och Ystad.

Bostadsväljare

Dokument

Bostadsutvecklare &
Entreprenörer

We Construction utvecklar Strandbyn i samarbete med Granhyddan med Kjellander Sjöberg som arkitektkontor. Granhyddan ägs av Jonas Svensson som har drivit fram detaljplanen som vunnit laga kraft och där detaljplanen nu ger utrymme till detta fantastiska bostadsområde. Efter lantmäteriförrättning gjorts kommer berörda fastigheter för detta projekt övergå till ett projektbolag. We Construction är bostadsutvecklare och entreprenör för de cirka 115 bostäderna.

Granhyddan och restaurangverksamheten som drivs i Granhyddan kommer bli en naturlig del i vardagen för de boende i området då restaurangen planerar att utöka sina öppettider.

Den gemensamma målsättningen är att utveckla ett område som har en naturlig koppling till omgivningen, som har en helhet som är genomarbetad i minsta detalj, genomtänkta bostäder med naturliga materialval. Ett område som helt enkelt kommer att bidra till utvecklingen av den moderna badorten Beddingestrand.

Området utvecklas nu fortsatt med hjälp av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg. Kjellander Sjöberg är ett välrenommerat kontor som skapat många fantastiska projekt under de senaste 33 åren. För Kjellander Sjöberg förmedlar varje projekt en historia om dess bärande element; liv, samhälle, rum, kultur, sammanhang och miljö.

We Construction är en värderingsstyrd bostadsutvecklare som bygger i egen regi. Vi bygger bostäder som är moderna, trivsamma och genomarbetade, med rationella byggnadsmetoder. Målsättning är att utmana de etablerade aktörerna genom ett ungt, modernt och drivet synsätt och att på sikt bli en av de ledande aktörerna på den lokala marknaden. We Construction har utvecklat en egen kostnadseffektiv och rationell byggmetod gällande bostäder. Vår rationella byggprocess och metod säkerställer en hög leveranssäkerhet, hög kvalitet och hög kostnadseffektivitet.

Företagets värdegrund är att vara ett professionellt, familjärt och modernt byggföretag. We Construction består idag av 16 tjänstemän och är medlem i Sveriges Byggindustrier. Företaget har också utvecklat sitt eget kvalitets- och miljöledningssystem som är certifierat i enlighet med ISO 9001 och 14001. We Construction (559070-5116) omsättning 2021 uppgick till 135 miljoner med ett resultat på 16,5 miljoner och företaget har en soliditet på 43 procent. Företaget är en del av Power Heat-koncernen och tillsammans med vårt moderbolag har vi en stabil ekonomisk ställning samt en stark ekonomisk kapacitet. Moderbolaget Drivator Equity AB (556628-4492) är ett familjeägt bolag som består av ett antal olika bolag inom tillverkning och entreprenader av industrirör, industriservice, vs, markentreprenader, betongelement inkl. stomresning, energirådgivning inom industri m.m. Företagsgruppen omsatte verksamhetsåret 2021 ca 800 miljoner.

Köpprocessen

1. Intresseanmälan

Redan i ett tidigt skede kan du anmäla ditt intresse för projektet. Detta gör du via mail till mäklaren på emelie.henriksson@vaningen.se eller lisa.samuelsson@vaningen.se alternativt via we.se/bostader/beddinge-beach/

2. Säljstart

Inför säljstart presenteras bostäderna mera detaljerat med priser, månadsavgifter och ritningar. Du ges också möjligheten att få svar på dina frågor gällande projektet från ansvariga mäklare och Projektledare från We Construction. Bostäderna fördelas i säljstarten efter turordning och när första fördelningen har skett säljs de enligt principen först till kvarn.

3. Bokningsavtal

Så snart du bestämt dig för en bostad skrivs ett bokningsavtal. I samband med detta erlägger du en första handpenning på 20 000 kr som är en del av insatsen.

Om avgiften inte inbetalas inom angiven tid faller avtalet. Bokningsavtalet är inte bindande men om man väljer att frånträda det utgår en administrativ avgift.

4. Förhandsavtal och upplåtelseavtal

I nästa steg skrivs ett förhandsavtal, alternativt skrivs ett upplåtelseavtal direkt beroende hur långt man har kommit i processen med den ekonomiska planen för bostadsrättsföreningen. Förhandsavtal tecknas många gånger relativt långt innan inflyttning. I samband med detta inbetalas även ett förskott om 100 000 kr som sedan avräknas din slutbetalning. Ev. tidigare inbetald bokningsavgift räknas av från denna betalning.

Inför eller senast i samband med tillträde ersätts förhandsavtalet med ett Upplåtelseavtal. Det är nu du som köpare också blir formellt medlem i bostadsrättsföreningen. Båda dessa avtal är juridiskt bindande både för dig som köpare och för bostadsrättsföreningen som är motparten i dessa avtal.

5. Tillval av inredning

Bostaden säljs i ett grundutförande som beskrivs i säljmaterialet. Utöver basstandarden kan du göra ett antal tillval för exempelvis ytskikt och köks- och badrumsinredning, mot en extra kostnad. Möjligheten att göra tillval är begränsad till en viss tid innan inflyttning, detta för att byggnaden ska kunna färdigställas i tid. Tillvalsprocessen sköts av We Construction där du får professionell hjälp med dina val.

6. Slutbesiktning

Inför inflyttningen besiktigas bostaden av en opartisk besiktningsman.

7. Tillträde och inflyttning

Vid tillträdet sker slutbetalningen och mot uppvisande av kvitto får du nycklarna till din bostad. Det betyder också att den sk ”risken” övergår till dig som köpare och det är från och med nu som det är ditt ansvar att hålla den försäkrad. Som köpare blir du kontaktad av mäklaren och tilldelad en dag och tid för inflyttning. Detta för att den praktiska inflyttningen ska gå så smidigt som möjligt. Slutgiltigt besked om exakt inflyttningsdag meddelas senast tre månader i förväg.

Intresseanmälan


Tack för din anmälan!