större hero bild som tillhör nyhetstexten

22 juni 2023

Nybyggnation kommersiellt

We Construction Göteborg bygger hållbar anläggning för landbaserad fiskodling

Jämtland

We Construction Göteborg har fått uppdraget att bygga en landbaserad Fiskodling i Jämtland. Beställare är Cold Lake AB och We Construction skall i en samverkansentreprenad bygga denna hållbara processindustri.


-Det är hedrande att bli utvald som partner och bygga Cold Lakes första landbaserade fiskodling som är ett viktigt steg i utvecklingen till att säkerställa en hållbar matindustri för framtiden. Vi kommer att ha stor nytta av vår samlade kompetens kring komplexa projekt sedan tidigare. Vi ser fram emot att starta arbetena på plats inom kort, säger Dime Usinovski VD för We Construction Göteborg.


Att We Construction igen är utvald som en samarbetspart i samverkan för en stor komplicerad processindustri med fokus på en hållbar förändring är vi mycket stolta över. Att vara en del i den hållbar omställningsresa som våra beställare driver är också ett kvitto för oss att vårt hållbarhetsarbete ligger rätt i tiden och att vi bedriver en hållbar omställning inom entreprenadverksamhet.


Cold Lakes produktion kommer innebära en hållbar fiskodling av röding anpassad för fisken där det inte finns risk för att mikroplaster kontaminerar våra vatten, fisk som är lokalt producerad i Sverige, med minimalt CO2-avtryck, utan risk att påverka havslivet och utan antibiotika. Totalt kommer anläggning att kunna leverera 4.000 ton röding per år.Andreas Ericson, VD på Cold Lake:

”Vi är mycket glada att vi nått fram till ett kontrakt med We Construction Göteborg för uppförandet av vår landbaserade fiskodling i Jämtland.

Vi har letat efter en partner som är van att bygga processanläggningar och som förstår vad vill uppnå och hur vi tar oss dit. Vi har under det gångna månaderna blivit mycket imponerade av hur We Construction har tagit sig an ett avancerat projekt med en proaktiv, flexibel och lösningsorienterad inställning.

Cold Lake har ambitioner att bygga fler anläggningar efter att anläggningen i Kall är färdigställd. Då krävs en stark samarbetskänsla och långsiktighet. Det har vi fått med We Construction."
  

Själva byggnationen består av cirka 18 000 kvm anläggning med höga krav på ytskikt samt komplicerade installationer för att uppnå rätt klimat i produktionsanläggningen.

 

 

22 juni 2023

Bild tillhörande texten på nyhetskort

24 juli 2024

We expanderar till Varberg

Varberg

We Construction fortsätter att stärka sina positioner över hela landet och vi kan nu glatt låta meddela att vi etablerat oss i halländska Varberg.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

18 juni 2024

Nybyggnation av kontor i natursköna Skallsjö

Skallsjö

Nybyggnation kommersiellt

Vi är glada över att få dela med oss av den spännande nyheten att We Construction Göteborg nu bygger ett nytt huvudkontor åt Ingeborns Entreprenad AB i natursköna Skallsjö.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

25 mars 2024

Cinis Fertilizer har nu tagit emot de första leveranserna

Örnsköldsvik

Nybyggnation kommersiellt

I Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik har Cinis Fertilizer nu tagit emot de första leveranserna av insatsvarorna natriumsulfat och kaliumklorid till sin produktionsanläggning.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

22 mars 2024

We Umeå blir totalentreprenör för byggnation av återvinningscentral

Sikeå

Nybyggnation kommersiellt

We Umeå har nu tecknat sitt första större entreprenadkontrakt och blir totalentreprenör för den nya återvinningscentralen i Sikeå med Robertsfors Kommun som beställare.