större hero bild som tillhör nyhetstexten

19 september 2024

We Construction AB stärker sin position genom förvärvet av Gösta Bengtssons Bygg

Malmö

We Construction AB har avslutat sitt senaste räkenskapsår med en strategiskt viktig milstolpe. Den 31 augusti 2024 genomfördes ett förvärv av Gösta Bengtssons Bygg – ett steg som markerar vår ambition att växa och bredda verksamheten för att möta framtida behov.

 

Förvärvet omfattar Gösta Bengtssons Byggs två verksamhetsgrenar: byggverksamheten samt projektutvecklingsverksamheten. Genom att kombinera vår expertis med Gösta Bengtssons styrkor tar vi ett stort steg mot att bli en ännu starkare partner för våra kunder och samarbetspartners. Vi ser fram emot att tillsammans forma en stark framtid och tackar för ert stöd och förståelse under denna spännande övergångsperiod.

 

Med detta vill vi också hälsa samtliga anställda i Gösta Bengtsson välkomna till We Construction-familjen!

 

Fortsatt tillväxt och ledarskap i byggverksamheten

Som ett led i transaktionen förvärvar We Construction Malmö AB över Gösta Bengtssons byggverksamhet. Under ledning av Anton Johnsson som VD och med Jimmie Strömdahl kvar i rollen som arbetschef, kommer byggverksamheten i Gösta Bengtsson att drivas med samma höga kvalitet och engagemang som tidigare. Nu förstärks verksamheten dessutom med ytterligare resurser och kapacitet. Under en övergångsperiod kommer båda bolagen att drivas separat, men på sikt kommer vi att smälta samman och skapa en enad, kraftfull byggverksamhet i södra Sverige.

 

Förstärkt position inom projektutveckling

Samtidigt har We Construction Projektutveckling förvärvat Gösta Bengtssons utvecklingsverksamhet. Detta innebär en betydande utökning av vår byggrättsportfölj samt en ökad närvaro inom förvaltningsfastigheter. Detta ger oss inte bara möjlighet att expandera geografiskt, utan också att förverkliga vår långsiktiga ambition att stärka vårt fotfäste inom fastighetsutveckling och förvaltning. Kristoffer Bengtsson tillsammans med Rebecka Magnusson (VD för PU) och Jonas Lindén, kommer att driva den nu samlade projektutvecklingsverksamheten framåt.

 

Vår vision för framtiden: "We Build Your Future"

Förvärvet är inte bara en del av vår tillväxtstrategi – det är också ett viktigt steg på vår resa att bygga vidare på vårt varumärke och vår vision "We Build Your Future". Genom professionalism, ett familjärt förhållningssätt och moderna lösningar strävar vi efter att skapa långsiktiga värden för våra kunder, anställda och samarbetspartners.

 

Starka siffror och växande orderstock

Vi blickar tillbaka på ett framgångsrikt år där vi uppnådde en omsättning på cirka 550 MSEK med fortsatt god lönsamhet. Med stor optimism går vi nu in i det nya verksamhetsåret. Vår orderstock uppgår till  700 MSEK för det nya verksamhetsåret, och den totala orderstocken för koncernen är hela 1 450 MSEK. Med 75 engagerade medarbetare i koncernen är vi redo att fortsätta växa och leverera resultat av högsta kvalitet i allt vi gör.

19 september 2024

Bild tillhörande texten på nyhetskort

03 september 2024

Förnyat förtroende från Mileway

Arlandastad

Nybyggnation kommersiellt

We Construction Göteborg är glada och stolta över att återigen ha fått förtroendet från Mileway som totalentreprenör för en ny toppmodern logistikbyggnad på 17 000 kvm.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

19 juni 2024

We expanderar till Varberg

Varberg

We Construction fortsätter att stärka sina positioner över hela landet och vi kan nu glatt låta meddela att vi etablerat oss i halländska Varberg.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

18 juni 2024

Nybyggnation av kontor i natursköna Skallsjö

Skallsjö

Nybyggnation kommersiellt

Vi är glada över att få dela med oss av den spännande nyheten att We Construction Göteborg nu bygger ett nytt huvudkontor åt Ingeborns Entreprenad AB i natursköna Skallsjö.

Bild tillhörande texten på nyhetskort

25 mars 2024

Cinis Fertilizer har nu tagit emot de första leveranserna

Örnsköldsvik

Nybyggnation kommersiellt

I Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik har Cinis Fertilizer nu tagit emot de första leveranserna av insatsvarorna natriumsulfat och kaliumklorid till sin produktionsanläggning.