flygfoto över bostadäder och åkermark
Intresse-anmälan

Flackarpshusen - Idyll signerat Wingårdhs arkitekter

Drömmer du om en lantlig idyll bara minuter från Lund centrum?

Nu pågår arbetet för att ta fram ett boende som ger det bästa av landsbygd och historiska vingslag. Allt i praktisk och lättskött med en utformning signerad av Wingårdhs arkitekter. Tänk dig ett boende med eleganta grändhus med sommarberså i den skånska myllan. Pittoresk bymiljö med lummiga omgivningar, omgärdade av åkrar, vackra lövträd och natursköna Höje ås naturreservat alldeles i närheten. Samtidigt finner du stadens puls och service bara minuter bort. Skåne när det är som bäst!

Flackarpshusen ligger på Flackarps skolväg, på gränsen till Lunds kommun. Här bor du med närhet till stads- och regionbuss, både E22 och E6 på behändigt avstånd samt den nya, planerade Pågatågs-stationen alldeles i närheten.

Skicka in din intresseanmälan redan nu för att vara först ut att välja just ditt drömboende!

Radhus

Första plan

planritning

Övre plan

planritning

Trädgård

planritning

Flackarp radhus 5 rok - 145 m2

Gårdshuset

Plan 1

planritning

Plan 2

planritning

Flackarp gårdshus 4 rok - 102 m2

Bostäderna

Bostäderna kommer att placeras intill den vackra minneslunden som ramas in av en klassisk stenmur, byggd av den gamla kyrkans stenar. De äldre tegelbyggnaderna, med ursprung från 1922, får nytt liv och omformas till en bostadsrättsförening med sex rymliga gaturadhus och ett eget gårdshus. Storlekar varierande från ca 90 till 153 kvm med egen parkering och trädgårdstäppa. Den industriella, lantliga känslan bevaras och förädlas med kvalitativa bostäder och funktionella planlösningar. En riktig idyll för både stora och små.

De större radhusen får en spännande arkitektur med bostäder i 2,5 plan där trappan och öppenhet mellan våningsplanen varit utgångspunkten. Trappan med inspiration från Lina Bo Bardi Helicoidal trätrappa i Brasilien som är placerad som en skulptur mitt i bostaden. På två sidor om trappan släpps mellanbjälklaget en bit ifrån och trappan får stå för sig själv med sin höjd på 6,5 meter. Ovanför matplatsen släpps enbart bjälkar förbi på mellanbjälklaget vilket möjliggör att betrakta trappan och husets totala rymd på 8,5 meter tillsammans.

I ett eget gårdshus erbjuds en bostad i 1,5 plan med vacker omgivning och trädgård.

Bostäderna kommer genomgående vara utformade med hållbara materialval där trä, sten och puts får harmonisera med varandra för att skapa ett lugn. Undersidan av mellanbjälklagen kommer ha synliga träbjälkar med råspont som är mörkt betsade, golvet kommer vara av betong och trä kommer att vara genomgående inslag i bostaden.

Intresseanmälan


Tack för din anmälan!