Skegrie – Radhus – Information

Skegrie By


Nu har Våningen & Villan tillsammans med We Construction nöjet att presentera ett nyckelfärdigt boende som tilltalar den moderna familjen såväl interiört som exteriört.

Optimerad planlösning ger möjlighet att växa in i huset men aldrig växa ur det. Väl tilltagen sällskapsyta på entréplan kompletteras av 3-4 sovrum på övre plan. Valet står mellan 4 sovrum eller ett klassiskt allrum som adderar yta i familjens vardagsliv. Denna valmöjlighet passar även barnfamiljen med flera barn. Helkaklade badrumsmiljöer på båda plan och badrummet på nedre plan är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Vacker stenlagd framsida kompletteras av stenlagd uteplats mot baksida. Lättskött gräsmatta tar vid där uteplatsens stenläggning slutar. Utmärkt trädgårdssida med anlagda tomter.

Med naturliga materialval, putsad fasad och papptak med listtäckning ger dessa BRF-radhus en känsla av uppdaterad skånelänga i en helt ny tappning. Populära Söderslätt erbjuder lantlig närmiljö med bra kommunikationer med pendeln löpandes både till Malmö och Trelleborg. På utmärkt läge i Skegrie By och med närhet till Vellinge skapas detta genuina bostadskvarter. Närmaste granne till bostadskvarteret är skola, förskola, lekplats, idrottshall, fotbollsplaner och grönområde. Bra barnomsorg och välrenommerad skola är mervärden för de som bosätter sig här.

Funktionalismen är hög i detta arkitektritade boende med genomtänkta och smarta lösningar. Ett boende som passar dig som önskar ett högklassigt boende i trygg BRF-form. Här erbjuds en hög boendestandard till låga boendekostnader. De låga boendekostnaderna ger ett tryggt boende även på det ekonomiska planet med möjlighet till extra luft i kalkylen. (Se även boendekostnadskalkyl)

Tillvalen är mycket genomtänkta där moderna val ger en önskvärd helhet. Med en blandning av naturtoner och trendig design har diversifierade tillvalslinjer skapats. I sitt ursprung erbjuds Scandinavian Simplicity, med möjlighet att välja tillvalslinje Industrial Elegance, Modern Classic och Scandinavian Simplicity Upgrade. Utöver dessa tillvalslinjer erbjuds även separata tillval för flexibla möjligheter. Oavsett vilka tillval som görs blir resultatet ett lyxigt, genomtänkt hem med rena, naturliga linjer.

Konceptet tar nyproducerade bostäder till en helt ny nivå.


Rumsbeskrivning

Generell
Golv: Ekparkett 3-stavs
Väggar: Målade NCS 0500-N
Tak: Vitmålat, matt
Lister: Golvsockel och foder av vitmålat trä, NCS 0500-N
Övrigt: Fönsterbänkar i sten
Hall: Klinker på golv vid entré, övrigt se generell beskrivning
Kök:
Vitmålade luckor
Bänkskiva laminat med infälld diskho
Inbyggnadsugn
Separat kyl och frys
Diskmaskin
Induktionshäll
Mikrovågsugn och fläkt
Vardagsrum – se generell beskrivning
Badrum/tvätt/wc:
NV/OV Klinker på golv, grått 20×20. 10×10 i dusch
Kakel på väggar, vitt matt 20×40
Golvstående WC-stol
Vägghängd tvättställ
Duschväggar i klarglas
Elektrisk handdukstork
Tvättmaskin och torktumlare
Sovrum – se generell beskrivning
Garderober med skjutdörrar
Klädkammare: Hyllinredning och klädstång, övrigt se generell beskrivning
Förråd: Utvändig i anslutning till varje radhus

 

Byggnadsbeskrivning

Grundläggning: Platta på mark
Yttervägg: Betong, helsandwich med målad putsstruktur utvändigt
Lägenhetsskiljande väggar: Betong, massiv
Innerväggar i radhus: Gipsväggar
Bjälklag: Betong
Yttertak: Takpapp med listtäckning
Fasad: Målad putsstruktur
Fönster: Aluminiumklädda energieffektiva träfönster
Uppvärmningssystem: Individuella värmepumpar med återvinning på luften. Golvvärme på bottenplan, radiatorer på ovanplan.
Ventilation: Tilluft i fönster, frånluft och värmeåtervinning


Finansiering

Vi samarbetar med Nordea för att du som kund ska få bra hjälp med finansieringen. Som kund i Nordea har du tillgång till rådgivare från tidig morgon, såväl som kvällar och helger. Självklart väljer du mötesform, antingen ett möte på kontoret eller sitt kvar hemma och ha Rådgivning Online. Då genomför vi mötet via din dator eller surfplatta. Maila oss ditt namn och telefonnummer till online1@nordea.com så ringer vi upp dig och löser det utifrån ditt önskemål.

Föreningen & husen

I Brf Värlinge By i Skegrie inryms 18 stycken radhus och till varje hus ingår biluppställningsplats och förråd. Generösa trädgårdsmiljöer och energismarta radhus med individuell mätning. Här värnar man om miljön och du kan själv påverka den egna driften. Laddstolpe för elbil finns som tillval.

Huset som ni köper byggs med beprövade metoder med hög kvalitet. Det är en fukttekniskt säker produkt med lång livslängd och lågt underhåll.

Grunden är en traditionell isolerad betongplatta med ingjuten golvvärme på bottenplan. Ytterväggarna i betong är en prefabricerad sandwichvägg med en inre bärande skiva av lättklinkerbetong, mellanliggande värmeisolering och en yttre fasadskiva i lättklinkerbetong (3-skiktsvägg). Den yttre fasadskivan har slutligen ett yttre lager av 10 mm puts som målas på plats.

Mellanbjälklaget består av en 80 mm betongskiva med stålfackverk på undersidan. I det från undersidan öppna bjälklaget dras installationer samt att det isoleras innan det kompletteras med gipstak på undersidan.

Den prefabricerade betongstommen skapar ett mycket behagligt inomhusklimat som andas kvalitet. Detta samtidigt som betongstommen medför minimalt med underhåll samt att man slipper att oroa sig för organiska produkter som trä och den fuktproblematik trä för med sig. Byggmetoden innebär också ett hus som är tätt och välisolerat vilket medför låga driftskostnader.

Taket består av gips, isolering, ångspärr, takstolar, isolering, luftspalt, råspont, underlagspapp och svart ytpapp utfört med listtäckning för att förstärka intrycket av ett traditionellt papptak. Det listtäckta papptaket knyter an till den lokala byggtraditionen och är dessutom underhållsfritt och med en lång livslängd.

 

Arkitektens ord

Värlinge by i Skegrie ligger vackert beläget i landskapet med närhet till naturen och fria vyer ut över vidderna. Med en småskalighet och material som knyter an till den lokala byggnadstraditionen har vi velat skapa en bykänsla och gemenskap.

Husen har en stram och modern geometri med fina detaljer och invändigt erbjuds goda sällskapsytor och effektiva men samtidigt spännande lösningar. Fokus har varit att skapa ett hem och en miljö som du och din familj kommer att trivas i en lång tid framöver.

Andreas Bengtsson, Kontoret arkitekter
Arkitekt Skegrie by

Professionellt

We utmanar de etablerade byggbolagen och tar oss an storslagna projekt, där vi levererar i tid, håller budget samtidigt som vi aldrig tummar på kvalitén.

Familjärt

We värdesätter sina medarbetare och personliga relationer högt. Människan är alltid i centrum både när det kommer till kunder såväl som medarbetare.

Modernt

We ligger alltid i framkant gällande digitalisering. Genom att använda data i våra specialbyggda system kan vi genomföra projekt på ett kostnadseffektivt sätt.